Vuosikilpailu 2015 – Vesi

Vuosi 2015 tuli ja meni, itse asiassa jo tovi sitten. Loppuvuodesta pidimme perinteisen vuosikilpailun, sen aihe – Vesi – sovittiin toki jo alkuvuodesta. Jokainen seuralainen sai osallistua enintään kolmella vedoksella ja tuomariksi saatiin taiteilija Johan Oja.

Yleisesti Johan kommentoi kisaan osallistuneita kuvia seuraavasti:

Yleisesti ottaen kuvat ovat kelvollisia, valotukset ja värit kohdillaan. Ehkä tavanomaisuus on vaivana monessa kuvassa, sommitteluun ja jonkinlaiseen yllätyksellisyyteen voisi panostaa.

”Kauneutta” oli paljon nähty, lähikuvissa hyvä asia. Sommittelua ja muitakin kuvaan liittyviä asioita joutuu miettimään ehkä vielä enemmän silloin. Usein kuvien aiheet, henkilöt tai muu asia voi olla tärkeä kuvaajalle itselleen, mutta välittyykö siitä mitään katsojalle on eri asia!

Kannattaisi tututua muihin kuvataiteen aloihin opiskelumielessä, tietenkin hyvien kuvaajien tuotoksista kannattaa ottaa mallia.

Seuraavassa kuusi parhaat arvosanat saanutta teosta ja tuomarin kommentit kustakin.

Rantakiitäjä
image-4987

6. Rantakiitäjä, Merja Mäkinen
Iloinen, eloisa, tulee hyvälle tuulelle. Hyvä sommittelu, koira hyvin aseteltu – kaislikon/ruovikon viiva kulkee kultaisessa leikkauksessa.

joki_virtaa
image-4988

5. Joki, Leo Vuorinen
Mukavan rehevä, vaikuttaa melko luonnontilaiselta koskelta. Vesi soljuu mukavasti kivien lomitse. Hyvät sävyt.

ankka-1
image-4989

4. Uimakaveri, Immo Piippo
Epätavallinen, humoristinen ”lintukuva”. Hieno iltatunnelma. Miettiikö muuttoa etelään?

SULKA
image-4990

3. Nimetön, Toivo Igo
Tyylikäs esitys, ei liikaa ”tavaraa”. Hienosti napattu pieni yksityiskohta veden pinnalta. Suurempana voisi toimia paremmin (Vedokset tuomarille koossa A4). Lisää mustuutta, toisenlainen paperi?

Veden viljaa
image-4991

2. Veden viljaa, Heikki Simpura
Tumma, Dramaattinen. Pystykuva tehostaa kiemurtelevaa sommittelua – vie katseen virtaa ylös. Lumpeiden lehdet kiiltävät hyvin tummaa vettä vasten. Voisi toimia mustavalkoisena.

Saalis I Harmaahaikara, PORLA-0609
image-4992

1. Saalis 1, Veikko Rintala.
Hieno kuva – valo tulee sopivasti taustalla oleviin lehtiin – Hyvät ”kulissit”. Lintu on kultaisessa leikkauksessa. Hyvät kontrastit. Linnun kaulan kaari yhdessä pystyviivojen kanssa toimii hyvin.

Lisää Tekijästä:
Valokuvauksen harrastaja, löytyykö oma tyyli joskus?

Anteeksi, kommentti lomake on suljettu tällä hetkellä.