Lohjan Kameraseura Ry:n kerhoilloissa on monenlaista ohjelmaa, yksi vuoden 2018 ohjelmista on ollut "Lohjan kuuluisat paikat" -sarja. Se on haastetehtävä halukkaille jäsenille, jokaisesta etukäteen valitusta paikasta on tehtävä yksi kuva. Nämä kuvat esitellään kerhoillassa ja niistä keskustellaan. Tänä vuonna paikkoina ovat olleet: Lohjantähti, Paloniemen ranta, Lohjan museo sekä Vuorimies.
Vuorimies
Lohjan Keskusaukion patsas Vuorimies on kuvanveistäjä Martti Peitson pronssinen veistos vuodelta 1974. Veistos kunnioittaa lohjalaisia kaivosmiehiä ja lohjalaista vuorityötä. Veistoksen asennosta ja sen merkityksestä on keskusteltu vuosia, toisille asento merkitsee voimaa, toisille väsymystä raskaasta työstä, toisille nöyryyttä, toisille hiljaista kiukkua. Patsaan pää on painuksissa, käsi on avoin - ei nyrkissä, iso leka nojaa jalustaan.Ohessa neljä erilaista näkemystä Vuorimiehestä kameraseuran jäseniltä. Kuvat: Seppo Holopainen, Henry Salminen, Heikki Simpura ja Leo Vuorinen.

Heikki Simpura 2018

Henry Salminen 2018